FR NL

Home

De doelstellingen en de oorsprongen van de KVBU-L

Het doel van onze Vereniging (verkort als KVBU-L) is solidariteit- en vriendschapsbanden te ontplooien tussen de Belgen die in de streek wonen, contact te behouden met onze Belgische oorsprong, Belgische culturele activiteiten aan te moedigen alswel verbindingen te ontwikkelen tussen Belgen, Zwitsers en andere residenten, in samenwerking met de Zwitserse en Belgische overheid alsook met de organisaties die hetzelfde doel nastreven.

De "Vereniging Belgische Unie" werd in 1926 gesticht. Zij groepeerde al sinds vele jaren de weduwen en weeskinderen, slachtoffers van de 1ste Wereldoorlog, die hier werden ontvangen en de Belgen die hier al verbleven. Het standbeeld « La Belgique reconnaissante » op de  quai de Belgique in Ouchy getuigt over deze periode. Al in 1937, wel voor de gebruikelijke termijn, gaf het Koninklijk Huis aan onze Unie de titel van Koninklijke Vereniging. Voor meer info kunt u de rubriek "Geschiedenis" raadplegen.

Onze Vereniging stelt verscheidene activiteiten voor. Ga naar de rubriek "Op het agenda" of naar KVBU-L door de jaren heen" voor een overzicht van uiteenlopenden bijeenkomsten deze laatste jaren.

Schrijver : Jean-Pierre Wauters

Actualiteit

Léon Spilliaert avec la mer du Nord

Kom en ontdek een van de belangrijkste kunstenaars van de Belgische creatie uit het begin van de 20e eeuw

26/03/23

Voordracht ter gelegenheid van het Feest van de Koning Origine et histoire de notre Union 1926-2022

Nu dat het eeuwfeest van onze Unie nadert, hebben Jean-Pierre Wauters, Marc Ilegems et Michèle Berode de recente teruggevonden archieven van onze ver..

17/11/22

Zondag 4 december: Sinterklaasfeest

Sinterklaas zal binnenkort in Lausanne zijn om de Belgische kinderen van onze streek te bezoeken

07/11/22

Powered by Cycade