FR NL

Home

De doelstellingen en de oorsprongen van de KVBU-L

Het doel van onze Vereniging (verkort als KVBU-L) is solidariteit- en vriendschapsbanden te ontplooien tussen de Belgen die in de streek wonen, contact te behouden met onze Belgische oorsprong, Belgische culturele activiteiten aan te moedigen alswel verbindingen te ontwikkelen tussen Belgen, Zwitsers en andere residenten, in samenwerking met de Zwitserse en Belgische overheid alsook met de organisaties die hetzelfde doel nastreven.

De "Vereniging Belgische Unie" werd in 1926 gesticht. Zij groepeerde al sinds vele jaren de weduwen en weeskinderen, slachtoffers van de 1ste Wereldoorlog, die hier werden ontvangen en de Belgen die hier al verbleven. Het standbeeld « La Belgique reconnaissante » op de  quai de Belgique in Ouchy getuigt over deze periode. Al in 1937, wel voor de gebruikelijke termijn, gaf het Koninklijk Huis aan onze Unie de titel van Koninklijke Vereniging. Voor meer info kunt u de rubriek "Geschiedenis" raadplegen.

Onze Vereniging stelt verscheidene activiteiten voor. Ga naar de rubriek "Op het agenda" of naar KVBU-L door de jaren heen" voor een overzicht van uiteenlopenden bijeenkomsten deze laatste jaren.

Schrijver : Jean-Pierre Wauters

Actualiteit

Zaterdag 30 september: traditionele Mosselen en Friet avond

Op zaterdag 30 september 2023, het comité is blij u uit te nodigen op onze traditionele Mosselen en Friet avond.

07/09/23

Powered by Cycade